Re-integratieadviseur

Diensten > Re-integratieadviseur >

 

Re-integratie, 1e, 2e en 3e spoor.

 

Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet Verbetering Poortwachter ingesteld. Het uitgangspunt hierbij is dat snel en effectief ingrijpen het verzuim korter maakt. Zie ook onderstaande link voor meer tekst en uitleg Wet Verbetering Poortwachter en de link naar de UWV site met de wettelijke spelregels.

 

Ga je met mij in zee om jouw medewerker te begeleiden naar een andere werkomgeving binnen je eigen of een andere organisatie, dan krijg je mijn persoonlijke professionele inbreng. En ook mijn kennis en kunde in het omgaan met mensen met een beperking of gevoeligheid die de werkuitoefening in de “oude” functie niet meer mogelijk maakt. Ik werk laagdrempelig en laat de overstap voor de medewerker zo soepel mogelijk verlopen. 

 

Lentewerk staat voor persoonlijke benadering en maatwerk.

 

Samen met jou kan ik zoeken naar mogelijkheden binnen je eigen bedrijf door expertises als jobcarving en jobcreation in te zetten. Het onderzoeken van de mogelijkheden om letterlijk een nieuwe functie te creëren, waarbij niet alleen de zieke medewerker een passende functie kan verwerven. Maar waar ook de meerwaarde voor het zittende personeel zal doorklinken door hen weer de functie terug te geven die ze ooit ambieerden en die wellicht door de jaren heen een deels andere en wellicht minder leuke invulling heeft gekregen. We werken samen toe naar een win-win situatie.

 

Is reeds duidelijk dat terugkeer binnen het eigen bedrijf niet mogelijk is, dan zoek ik naar de best passende nieuwe werkomgeving voor je medewerker rekening houdend met o.a. de kwaliteiten, capaciteiten en vaardigheden, maar ook de belemmeringen van de medewerker. 

 

 

Wat wel eens vergeten of onderschat wordt, is dat afscheid nemen van het huidige werk en de collega’s veel stress en letterlijk rouwen met zich meebrengt. Een training rouwverwerking kan in zo’n geval op maat ingezet worden.

 

Heb je interesse, neemt dan gerust contact met mij op voor een informatief en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

https://www.arboportaal.nl

https://www.uwv.nl/werkgevers

http://www.oval.nl/themadossiers/activering/re-integratie

 

Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie