Registerjobcoach

Diensten > Registerjobcoach >

Wat is jobcoaching en wat doet de jobcoach?

 

“De jobcoach helpt werknemers bij het inwerken. Of hij maakt een persoonlijk trainingsprogramma om het werk te leren.

Hij begeleidt werknemers ook op de werkvloer. Aan het eind van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren.

De jobcoach blijft bereikbaar wanneer er een probleem ontstaat of als er nog knelpunten zijn.”

 

 

 

Lentewerk staat voor het samen doen. Sommige mensen hebben extra begeleiding nodig om goed te kunnen functioneren op de werkvloer. Ik bied als jobcoach individuele ondersteuning en begeleid werknemers met een langdurige ziekte of handicap op de werkplek of tijdens een proefplaatsing. Denk daarbij ook aan mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking of een combinatie daarvan.  

De jobcoach zorgt ervoor dat jij optimaal meedraait in het arbeidsproces. De jobcoach werkt, als het eventjes kan, ook deels met je mee en voert dan dezelfde werkzaamheden als jij uit. Dat kan zijn van het verzorgen van de post, vakken vullen in een supermarkt, worst draaien in een slagerij tot het schoonmaken van de wc. Daarbij werken we samen toe naar een zo groot mogelijke zelfredzaamheid, zodat je uiteindelijk je werk kunt doen zonder hulp van de jobcoach.

 

 

Behalve dat jijzelf een jobcoach hebt, is het ook de taak van de jobcoach om jouw leidinggevende en/of collega’s te helpen om beter met jou en je eventuele beperking om te gaan. Ook informeert de jobcoach de werkgever over subsidiemogelijkheden voor bijvoorbeeld aanpassingen aan je werkplek.  De jobcoach ontzorgt de werkgever en de kandidaat in kwestie.

 


 

Kijk ook eens op de volgende websites én neem contact met mij op voor een informatief en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

https://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/voorzieningen-werk/detail/jobcoach

http://www.oval.nl/themadossiers/activering/jobcoaching

http://www.oval.nl/themadossiers/activering/participatiewet

 

 

Deze website wilt gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie